PC&Consoles

Pokemon GO ii obliga pe americani sa invete sistemul metric

Are sens sa mai spunem ca Pokemon GO este un fenomen international care a acaparat milioane de jucatori in doar cateva zile? Nu credem ca este cazul!

Chiar daca este un joc in care trebuie sa te plimbi prin oras pentru a te lupta cu alti antrenori sau vantori pentru a-ti captura gym-ul visurilor tale, Pokemon GO se pare ca este si o unealta educativa, jocul invatandu-i pe americani sistemul metric. 

Pana in acest moment, cam 8 milioane de jucatori au descarcat aplicatia pe teritoriul Statelor Unite, o tara care in general se ghideaza dupa sistemul valoric imperial, astfel kilometri si metri nu intra in ecuatie, americanul de rand fiind obligat sa faca calcule pentru a converti o mila intr-un kilometru.

Problema pentru jucatorii americani este ca de multe ori sunt obligati sa mearga cativa kilometrii pentru a cloci un ou. Cati mai exact? Pai cam cinci saracii, doar ca americanul de rand nu are habar de cum se converteste o mila intr-un kilometru, astfel pe Google Trends au inceput sa apara cautari precum: “how far is 2 km” sau “how far is 5 km”.

Mai in gluma, mai in serios, Niantic se pare ca nu intentioneaza sa schimbe sistemul valoric prea curand, lucru care s-ar putea sa deranjeze un american confuz… sau mai multi.

[Gizmodo]

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button