MORE

Plug-in-ul Java este pe moarte

Oracle anunta ca urmatoarea varianta JDK nu va mai contine suport pentru functia de Plug-in.

Din moment ce majoritatea browserelor au inceput sa renunte la suportul pentru plug-in-uri, precum Flash, Silverlight si Java, atat pentru ca variantele pentru mobile nu se pot folosi de ele, cat si pentru ca reprezinta un risc de securitate, Oracle a decis sa abandoneze cu totul aceasta ramura a dezvoltarii.

Noul kit pentru dezvoltare a lui Java, varianta 9, nu va mai include functia de plug-in, in schimb fiind folosit Java Web Start. Diferenta esentiala intre cele doua este ca solutia noua nu ruleaza din browser, ci in propriul mediu in care pot functiona aplicatii.

Oricine are in acest moment servicii sau site-uri care inca se mai folosesc de un plug-in pentru a functiona vor trebui sa treaca la Java Web Start pe cat mai rapid cu putinta.

Nu de alta, dar din 2017 numarul de browsere care vor mai suporta functia de plug-in va fi foarte mic, iar in cazul in care se descopera probleme de securitate, Oracle nu va mai avea multe optiuni pentru a le repara, din moment ce a incetat dezvoltarea acestei tehnologii.

Partea buna, nu veti mai fi batuti la cap sa faceti update la Java de zeci de ori pentru a putea accesa site-urile sau serviciile de care aveti nevoie.

[Oracle]
Tags

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close