RSS PaginaDeMediaMORE

Ploaia ar putea deveni o sursa de energie regenerabila

Oamenii incearca de mult sa converteasca ploaia in energie electrica, insa fara mare succes. Se pare insa ca o anumita solutie ar putea fi fezabila. Cercetatorii au dezvoltat un generator care folseste o structura de tranzistori pentru a produce un voltaj neasteptat de mare folosind apa de ploaie. Un singur strop poate genera 140V, sau destul putere pentru a alimenta 100 de LED-uri mici. Generatoarele dezvoltate anterior produceau de o mie de ori mai putina energie.

Noul design combina un electrod din aluminiu cu un electrod acoperit cu PTFE; un material cu incarcatura electrica „quasi-permanenta„. Cand un strop de apa atinge suprafata PTFE, face legatura intre cei doi electrozi si creeaza un circuit inchis. Asta ajuta la eliberarea energiei electrice. Tehnologia ar putea sustine o cadere constanta de apa, precum ploaia. Insa daca sunt stropi care cad continuu, la un moment dat, energia stocata in generator se va termina.

Inca este mult de lucru pana aceasta solutie va deveni fezabila, insa este un pas inainte. Producerea de spike-uri de energie nu este grea dar acumularea de energie necesara pentru un flux continuu este cu totul alta poveste. Descoperirea unei tehnologii destul de stabile pentru a converti ploaia in electricitate ar insemna un pas inainte pentru toata lumea. O sa vedem ce ne rezerva viitorul, insa acesta nu suna chiar rau.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button