PC&ConsolesGamingRSS PaginaDeMedia

Ce știm despre PlayStation VR2?

Sony este pe cale să lanseze un nou headset VR pentru noua generație de console. În cadrul CES 2022, japonezii au spus vreo două vorbe despre ceea ce îi așteaptă pe cei care navighează prin realitatea virtruală. Nu există nicio informație despre costuri, disponibilitate și data oficială de lansare. În schimb, știm doar că Sony au botezat headsetul foarte convenabil PlayStation VR2.

Este un headset next-gen în toată puterea cuvântului, ceea ce înseamnă că nu va funcționa decât alături de un PS5. Iar ca ansamblu, PlayStation VR2 este un gadget sofisticat, într-adevăr. Ecranul OLED al acestuia ajunge la o rată de refresh de până la 120Hz, ia rezoluția 4K (2000 x 2040 per eye) vrea să ofere experiențe de gaming super immersive. Unghiul de vizualizare va fi de aproximativ 110 grade și va completa o suită de senzori și camere, inclusiv o cameră IR pentru eye tracking.

PlayStation VR2 se folosește de noul controller Sense. Acesta este împărțit în două secțiuni, câte una pentru fiecare mână și dispune de feedback haptic, senzori adaptivi și finger touch detection, o funcție care va detecta input-ul fără ca tu să fii nevoit să apeși butoanele în sine. Funcția de haptic feedback va oferi senzații amplificate pentru utilizatori, pentru ca aceștia să se poată simți pe deplin prezenți în lumea jocurilor.

Și că veni vorba de jocuri, 3D audio, funcția care îmbogățește atmosfera unor jocuri de PS5 precum Returnal, va fi integrată direct în PSVR2. Iar dacă la asta adaugi multitudinea de senzori, PlayStation VR2 chiar va fi o lansare foarte interesantă, mai ales pentru cei care visează la o experiență foarte mișto încă de când VR-ul în jocuri luase naștere drept concept pe undeva prin 2013.

PlayStation VR2? Întâi să fac rost de un PS5…

Da, Sony pregătește și jocuri compatibile, deci cred că ați auzit deja de Horizon Call of The Wild, de pildă. Chiar și așa, compania nu a suflat o vorba despre data când PlayStation VR2 va ajunge pe rafturi. Ca preț, mai mult ca sigur că va depăși pragul de 400-500 de dolari alocat primei generații PSVR din 2016.

Asta pentru că VR-ul nu a devenit mai accesibil peste noapte, și nici în viitorul apropiat probabil că nu vom vedea unități mai prietenoase cu portofelul nostru, asta dacă vrem să înhățăm hardware next-gen. Unde mai pui că ai nevoie și de un PS5 pentru a te putea împrieteni cu headsetul, iar consola în sine încă este foarte greu de găsit. Prin urmare, și dacă pui mâna pe un PlayStation VR2 în viitorul apropiat, tot va fi greu să ajungi să te și joci cu el așa cum trebuie.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button