MORE

Playstation VR ar putea fi cam scump si nu tocmai grozav

Playstation VR este singurul dispozitiv de realitate virtuala major despre care nu sunt inca informatii concrete referitoare la pret. Sony a mentionat doar ca ar putea avea un cost similar cu cel al unei platforme noi de jocuri.

Cat exact inseamna asta? In functie de ce se intelege printr-o platforma noua de jocuri, ar putea fi intre 300 si 500 de dolari. Dar avand in vedere ca Sony adesea reuseste sa subventioneze costurile hardware-ului si sa recupereze pierderile prin procentul perceput din vanzarile software, ar putea fi mai aproape de 300.

Desigur, mai apare problema ca nu poate functiona pe cont propriu la potentialul sau maxim. Are nevoie de o camera de Playstation, care in sine costa cam 60 de dolari, plus un controller Move, care costa cam 40 de dolari. Asa ca cel mai ieftin cu putinta ar fi la 400 de dolari, ajungand pana pe la 600 de dolari.

Chiar si asa, ar fi o solutie mai ieftina decat atat Oculus Rift, cat si HTC Vive, insa nu una la fel de buna.

Conform unei declaratii date chiar de un Vice-Presedinte al companiei Sony, Playstation VR nu va avea un nivel de calitate la fel de mare ca celelalte solutii, atat din cauza tehnologiei, cat si pentru ca Rif si Vive necesita un PC performant. Playstation VR are nevoie doar de un Playstation 4 si de cutia de procesare externa, care nu avea tocmai puterea unui GTX 970.

[Business Insider, Gamespot]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button