GamingRSS PaginaDeMediaȘtiri IT

PlayStation sustine ca gamerii au numit butonul X gresit in tot acest timp

Cateodata, lumea gaming-ului poate fi destul de interesanta si plina de discutii contradictorii. Ba Link se numeste de fapt Zelda, ba jocurile instiga la violenta, ori butonul X de pe controller-ul de PlayStation se numeste defapt cross (cruce). Asta ii framanta pe cei de la PlayStation UK in ultima vreme; atat de mult incat au iesit in fata si au declarat public faptul ca multi oameni numesc butonul cu pricina gresit.

PlayStation ne explica faptul ca X se numeste, de fapt, „cross”, iar numele tuturor butoanelor sunt cele ale formelor geometrice pe care le reprezinta grafic. De asemenea, intreaba si cum ii spunem butonului O. Nu cred ca sunt singurul care am auzit vreodata pe cineva care sa ii spuna O, ca litera, ci nu cerc, ceea ce este in realitate. Acum, putem avea o intreaga prelegere pe acest subiect, dar se pare ca si dezvoltatorii de jocuri inteleg faptul ca acest buton se numeste „cross” iar unele jocuri, precum Plants Vs Zombies: Battle for Neighborville te intampina cu mesaje de genul: „Press the cross button to start” ceea ce intareste si mai tare declaratia de pe Tweeter.

Am putea intra in discutii biblice si sa spunem ca Iisus a fost rastignit pe cruce, o cruce care nu seamana deloc cu cea de la Sony si ca X este mai logic, gen, X marcheaza locul, dar asta ramane doar decizia memoriei colective a gamerilor si atat timp cat o sa vad pe ecran „Press X to continue”, personal o sa-i zic X pana ii schimba forma 🙂

VG247

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button