GamingPC&ConsolesȘtiri IT

PlayStation își deschide propriul studio de film și TV

Sony a deschis un nou studio pentru a produce proiecte de film și TV bazate pe jocurile sale. Denumit PlayStation Productions, studioul va fi condus de Asad Qizilbash, care a servit anterior companiei ca VP de marketing pentru jocuri exclusive.

THR ne informează că studioul a început deja să lucreze la primele sale proiecte la Sony Pictures din Culver City, California. Sony Pictures va ajuta, de asemenea, cu distribuția. Inițiativa este supravegheată de șeful Sony Worldwide Studios, Shawn Layden. Studioul se va folosi de biblioteca sa de jocuri exclusive, dar nu au fost numite proiecte specifice.

Qizilbash a declarat:

În loc să oferim licența pentru IP-urile noastre altor studiouri, am simțit că o abordare mai bună ar fi ca noi să dezvoltăm și să producem pentru noi înșine. În primul rând, pentru că suntem mai familiarizați, dar și pentru că știm ce iubește comunitatea PlayStation.

Qizilbash a spus că lansarea studioului a folosit modelul celor de la Marvel drept inspirație și chiar a vorbit cu producătorul Marvel Kevin Feige împreună cu alți producători precum Lorenzo di Bonaventura de la franciza Transformers.

Layden spune că studioul său va fi diferit, deoarece se apropie de o înțelegere mai completă a jocurilor și de audiențele acestora.

Puteți vedea doar vizionând adaptări mai vechi ale jocurilor video în care scenaristul sau regizorul nu au înțeles acea lume sau chestia ce ține de gaming. Adevărata provocare este cum poți să iei 80 de ore de joc și să le transformi transformi într-un film? Răspunsul este că ceea ce trebuie făcut este să luați acel etos pe care îl scrieți de acolo specific pentru publicul de film. Nu încercați să redați jocul într-un film.

El a spus, de asemenea, că studioul speră să creeze puncte de interes pentru fanii unii francize, care îi vor ajuta să se bucure de lumea jocului între continuările acestuia.

Acesta este un proiect de pasiune pentru mine. A fi prima entitate de jocuri care face ceva durabil și semnificativ într-un mediu complet diferit este ceva ce aș vrea să vedem că realizăm aici la PlayStation Productions.

PlayStation își extinde brandul în filme, pe măsură ce schimbă modul în care interacționează cu audiența jocurilor video. Au sărit peste show-ul anual E3 din acest an, și au început o serie de streamuri numită de State of Play. De asemenea, a început să-și detalieze planurile pentru PlayStation 5.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button