GamingPC&ConsolesȘtiri IT

Playstation Classic, surclasat de SNES Classic la propriile jocuri

Dacă urmăriți în mod curent știrile legate de Playstation, ați aflat cu siguranță de PlayStation Classic, consola retro miniaturală pe care compania a lansat-o ca răspuns la succesul înregistrat de Nintendo cu sistemele NES și SNES Classic. Din nefericire, acest sistem special nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor, cu o bibliotecă de jocuri destul de mică din cauza problemelor de licențiere si a unor opțiuni ciudate de design. Iar dacă asta nu era de ajuns, experții în tehnologie au descoperit că multe dintre jocurile oferite de PlayStation Classic sunt de fapt versiunile mai lente PAL, iar o listă de titluri mult mai interesante care nu sunt de fapt incluse există menționate în codul sursă.

Lista problemelor pentru PlayStation Classic nu se oprește însă aici. Un videoclip apărut pe canalul de YouTube 8 Bit Flashback arată o consolă SNS Classic Mini care rulează jocuri de PSX și face pe alocuri o treabă mult mai bună decât PlayStation Classic. În teorie, PS Classic ar trebui să fie sistemul mai puternic, dar cu jocul testat – Ridge Racer Type 4 – acest lucru nu este valabil.

SNES Classic rulează emulatorul PCSX ReARMed cu Retroarch, care este același cu PS Classic, cu excepția Retroarch. Videoclipul notează modul în care Ridge Racer a fost unul dintre cele mai greu de jucat titluri pentru PS Classic. Cu toate acestea, pe SNES o serie de aspecte ale jocului sunt îmbunătățite, inclusiv metoda de control. Controlerul SNES oferă de altfel o manevrabilitate mai bună decât cea oferită Sony. 8 Bit Flashback a reușit chiar să ruleze Tekken pe SNES Classic, dar a avut unele probleme cu sunetul.

În concluzie, se pare că Sony a proiectat un sistem care abia poate juca propriile jocuri cu PlayStation Classic. Prin contrast, SNES Classic a fost echipat cu resurse suplimentare pentru a nu întâmpina probleme în gestionarea propriei colecții de jocuri.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Back to top button