Tech&ITGamingRSS PaginaDeMedia

PlayStation 5 va fi cel putin la fel de puternic ca si Xbox Series X

Suntem deja in a doua saptamana a lunii Martie iar Sony nu a facut niciun anunt legat de PlayStation 5. In afara de anuntul destul de vag pe care compania japoneza l-a facut anul trecut, nu avem mare lucru. Da, ok, stim cam ce procesor si placa video vom vedea in consolele next-gen. Mai stim si ca ambele vor folosi SSD-uri (bun venit in 2010). Cele mai importante detalii insa, sunt inca secrete. Inca astept sa vedem design-ul final al consolei.

Daca nu ar fi fost nebunia cu coronavirusul, am fi avut un motiv bun sa devenim suspiciosi in legatura cu anuntul Sony care intarzie sa apara. Din pacate, virusul si metodele prin care il putem evita sunt mai importante decat o noua consola de care ne putem bucura mai tarziu. Asta are un impact destul de puternic in piata si Sony este una dintre companiile afectate. Nu se stie daca vom avea ocazia sa mai luam parte la un eveniment de lansare al lui PlayStation 5, astfel lansarea ar putea fi destul de silentioasa. Desigur, asta nu ne fereste de zvonuri.

Specificatiile lui PlayStation 5

Inainte de a intra in detalii, trebuie sa va avertizez ca sursa nu este oficiala, insa a avut dreptate cu anumite aspecte pana acum. Vorbim despre o postare anonima pe 4chan care spunea, printre altele, ca PlayStation 5 va fi anuntat pe 3 Martie. Data aceasta a trecut, insa Sony nu a zis nimic.

Dar daca sursa care a oferit informatiile a gresit data? Sau daca aceasta ar fi trebuit sa fie ziua magica, insa problemele externe au dus la amanarea anuntului? In fine… alte informatii si mai interesante din acea postare se refera la specificatiile consolei:

  • Placa video custom bazata pe RDNA 2 @ 1.7Ghz, 60 CU si 13.3 Teraflops putere
  • Procesor AMD Zen 2 cu 8 nuclee @ 3.4Ghz (Sony lucreaza la boost pana la 3.7Ghz)
  • 16GB RAM GDDR6 + 4GB DDR4
  • SSD 1TB @ 5.5GB/s
  • Latime de banda de 565GB
  • Compatibilitate digitala cu orice consola PlayStation si peste 1000 de jocuri inca din prima zi
  • Controller DualShock 5 cu controale haptice, monitor de puls al inimii si microfon inclus
  • Asistent AI PlayStation care iti permite sa controlezi consola cu vocea

Partea cea mai buna este ca aceste specificatii au sens. Adica, nu sunt aberante si par a fi in limitele rezonabile impuse de o consola noua, in cazul de fata, PlayStation 5. Nici foarte puternic cat sa fie SF, nici slab cat sa nu duca jocurile urmatorilor cinci ani.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button