GamingRSS PaginaDeMediaȘtiri IT

PlayStation 5 va avea o placa video monstruoasa

Inca o piesa din noul puzzle de la Sony si-a gasit locul

Stiam de mult ca PlayStation 5 va fi o masinarie extrem de puternica, iar anuntul lui Mark Cenry, arhitectul noului sistem nu a facut decat sa confirme speculatiile fanilor.

In ciuda faptului ca John Kodera, CEO al Sony Interactive Entertainment a spus ca nu vom vedea un nou PlayStation pana in 2021, gamerii si-au pastrat rabdarea si incetul cu incetul au inceput sa apara detalii, mai mari sau mai mici, despre noua consola de la Sony.

De aceasta data, un informator japonez respectat in industria tech, @Komachi_Ensaka a indicat faptul ca noul PlayStation 5 ar putea avea nucleul placii grafice tactat la 2Ghz, generand 9.2 TF (teraflops) pe noua arhitectura RDNA. Pentru a va face o idee mai clara, PS4 genereaza doar 4.2 TF de putere grafica.

In postarea acestuia sunt oferite trei frecvente diferite, intrucat se vorbeste despre faptul ca PlayStation 5 ar fi backwards compatible cu generatia actuala de console, ceea ce inseamna ca se poate purta la fel ca un PS4 sau PS4 Pro. Aceasta informatie este sustinuta si de frecventele oferite in acest tweet, 0.800Ghz fiind viteza la care opereaza PS4, iar 0.911Ghz viteza lui PS4 Pro. Pe langa asta, la inceputul tweet-ului este mentionat Oberon A0. Acesta este numele de cod al platformei care leaga placa video Ariel si procesorul Gonzalo despre care stim ca vor fi parte a noului PlayStation 5.

Daca aceste speculatii sunt adevarate si PS5 va avea nucleul grafic tactat la 2Ghz si va oferi 9.2 TF de performanta, inseamna ca noua consola de la Sony va fi extrem de puternica, fiind cu mult mai rapida si decat Xbox One X. In lumea reala, cei 9.2 teraflops pot fi comparati cu puterea unei placi video de calibrul lui RTX 2080 care poate livra pana la 10 TF putere si este una dintre cele mai puternice placi video de pe piata in acest moment.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button