GamingHiFi-TVRSS PaginaDeMediaȘtiri IT

PlayStation 5 si Xbox Series X te-ar putea face sa-ti schimbi TV-ul

Finalul acestui an gazduieste lansarea noilor console de la Sony si Microsoft, insa acestea te-ar putea face sa-ti schimbi TV-ul. Atat PlayStation 5, cat si Xbox Series X vor fi doua console foarte puternice. Pentru a te bucura insa de puterea acestora, iti va trebui un televizor capabil.

Microsoft a dezvaluit anul trecut la Game Awards faptul ca noua consola va fi de doua ori mai rapida decat Xbox One X. Configuratia hardware foloseste un procesor custom creat de AMD care permite framerate-uri mai mari, de pana la 120FPS. De asemenea, placa video creata tot de AMD, va suporta rezolutii 8K. Per total, un upgrade imens comparativ cu Xbox One X.

Sony inca nu ne-a prezentat PlayStation 5 si ce poate face acesta, insa sunt destul de sigur ca nu va fi prea departe de Xbox cand vine vorba de performanta. Poate va fi mai puternic, dar pariul meu este pe o egalitate. Si Sony foloseste tot hardware dezvoltat de AMD, astfel ambele console au la baza arhitecturile Zen 2 si RDNA 2 pentru CPU si GPU.

Xbox Project Scarlett / Xbox Series X

De ce vor avea nevoie consolele next-gen de un nou TV?

Pentru a suporta framerate-urile mari si rezolutiile imense oferite de noua generatie de console, TV-ul va trebui sa fie puternic. Noile console vor renunta la standardul actual cu HDMI 2.0 si vor trece pe HDMI 2.1. Microsoft a confirmat asta deja, iar Sony probabil o va face in curand.

Majoritatea TV-urilor de acum suporta HDMI 2.0, tehnologie care nu suporta Auto Low Latency Mode (ALLM) sau Variable Refresh Rate (VRR). Pe scurt, aceste doua caracteristici iti transforma automat TV-ul intr-un ecran de gaming cand porneste consola. Pe langa asta, pentru a rula in 8K cu 120FPS, un televizor are nevoie de HDMI 2.1. Singurii producatori care au lansat modele atat de capabile sunt Samsung si LG, dar in curand vom vedea si variante mai accesibile.

Samsung 8K QLED Bezel-Less

Desigur, consolele vor merge bine-mersi si pe televizoarele actuale, astfel nu esti obligat la un upgrade. Pentru a te bucura insa de adevarata putere oferita de PlayStation 5 si Xbox Series X, dupa aparitia acestora ar trebui sa te gandesti la un plan de upgrade pentru TV.

Intuitia imi zice ca nu merita investitia inca, dar pe masura ce vor mai trece un an sau doi, caracteristici precum rate de refresh mari si rezolutia 8K nu vor mai fi chiar atat de SF din perspectiva pretului. Atunci va merita upgrade-ul, dar pana una alta, cred ca va trebui sa facem un „compromis”; adica sa ne jucam la rezolutie 4K.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button