GamingPC&Consoles

PlayStation 5 are în sfârșit un sistem de foldere și suport pentru rezoluție 1440p

Am PlayStation 5 în casă încă din perioada lansării și l-am folosit destul de mult. Dar în toată perioada asta, consola a avut câteva lipsuri care par mici la prima vedere, dar sunt de neiertat atunci când vorbim despre un sistem atât de avansat. Și după aproape doi ani, consola de la Sony a primit în sfârșit un sistem de sortare pe foldere și suport pentru rezoluție 1440p. Pe lângă astea două noutăți, cea mai nouă actualizare software introduce și câteva funcții pe zona asta socială.

O să încep cu rezoluția, întrucât asta m-a frustrat destul de tare. Folosesc un monitor de 27″ cu rezoluție 2560 x 1440 și am avut momente în care am vrut să-mi conectez PlayStation 5-ul la el ca să mă joc la birou, cu spatele drept în scaun. Dar nu aveam decât opțiunea să mă joc la rezoluție FullHD, care nu arată deloc bine pe monitorul meu de 27, ori varianta la care am recurs, să conectez consola la un TV 4K și s-o las acolo. Doar că TV-ul asta 4K pe care-l am eu are panou de 60Hz, deci nu mă pot bucura la maxim de capacitatea consolei.

PlayStation 5

De acum însă, lucrurile se vor schimba. Noua actualizare de software include suport pentru output video 1440p. Gamerii pot activă funcția din meniul „Screen and Video” din aplicația de setări de pe PlayStation 5. Aici regăsim opțiunea „Test 1440p Output” și odată activată, bum, PS5 știe 2K! Iar asta este o veste bună și pentru cei care se joacă la rezoluție 4K, întrucât scalarea super-sampling se va face de acum plecând de la rezoluție 1440p. Asta va rezulta în imagini mai clare.

PlayStation 5 are de acum un sistem de foldere!

Mai fericit decât la auzirea veștii despre rezoluție am fost atunci când am aflat despre sistemul de sortare pe foldere. Bine, încă este limitat și funcționează doar în Game Library, dar măcar îți poți sorta jocurile în ceea ce Sony numește Gamelists. Fiecare listă din asta poate include până la 100 de jocuri, iar utilizatorii pot avea până la 15 liste. Asta duce la un total de maxim 1.500 de jocuri pe care le poți sorta.

Tot ce mai rămâne acum de făcut este ca cei de la Sony să ofere o modalitate de a include aceste liste de jocuri și pe ecranul principal. Ceea ce pe PlayStation 4 era destul de organizat și curat, pe PlayStation 5 este o ciorbă cu de toate, arată rău, se schimbă fundalul și muzica din meniu în funcție de joc, iar spațiul este limitat și vei ajunge să uiți că ai instalate anumite jocuri din cauza asta.

PlayStation 5

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button