GamingPC&ConsolesRSS PaginaDeMedia

PlayStation 5 are o problemă la redarea conținutului standard, non-HDR

Dacă te afli printre norocoșii care au reușit să pună mâna pe un PlayStation 5 până acum, vei observa că tot ce afișează consola este în format HDR. Dar recent, a fost descoperită o problemă: aceasta apare atunci când vrei să redai conținut SDR, iar consola reușește s-o dea în bară. Asta devine vizibil în special atunci când vrei să te joci titluri vechi fără suport HDR, iar reproducerea materialului standard nu arată bine.

Problema a fost descoperită de Alexander Battaglia de la Digital Foundry, iar explicația a venit sub forma câtorva postări pe Tweeter. Se pare că PlayStation 5 are o problemă la redarea nuanțelor de negru atunci când afișează conținut SDR. Pentru a vedea diferența, cei de la Digital Foundry au comparat imagini de pe PS4 Pro cu unele de pe PS5.

PlayStation 5 HDR Problem

Doar utilizatorii de PlayStation 5 cu televizoare non-HDR sunt afectati

Această problema apare în general doar atunci când utilizatorul redă material non-HDR pe un televizor/monitor care nu are suport HDR. Asta înseamnă că dacă vei juca un titlu de PlayStation 4 în format SDR pe un televizor cu HDR, nu vei avea o problema. Aceasta va apărea în momentul în care încerci același joc pe PlayStation 5 conectat la un televizor fără capabilități HDR.

Din fericire, Sony poate repara problema asta cu un update software. Deși nu este o situație atât de gravă, japonezii nu ar trebui să se concentreze doar pe direcția next-gen a PlayStation 5, ci ar trebui să acorde ceva atenție și conținutului SDR mai vechi, precum jocurile de pe generațiile anterioare de console.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button