GamingPC&ConsolesRSS PaginaDeMedia

PlayStation 5 are o problemă la redarea conținutului standard, non-HDR

Dacă te afli printre norocoșii care au reușit să pună mâna pe un PlayStation 5 până acum, vei observa că tot ce afișează consola este în format HDR. Dar recent, a fost descoperită o problemă: aceasta apare atunci când vrei să redai conținut SDR, iar consola reușește s-o dea în bară. Asta devine vizibil în special atunci când vrei să te joci titluri vechi fără suport HDR, iar reproducerea materialului standard nu arată bine.

Problema a fost descoperită de Alexander Battaglia de la Digital Foundry, iar explicația a venit sub forma câtorva postări pe Tweeter. Se pare că PlayStation 5 are o problemă la redarea nuanțelor de negru atunci când afișează conținut SDR. Pentru a vedea diferența, cei de la Digital Foundry au comparat imagini de pe PS4 Pro cu unele de pe PS5.

PlayStation 5 HDR Problem

Doar utilizatorii de PlayStation 5 cu televizoare non-HDR sunt afectati

Această problema apare în general doar atunci când utilizatorul redă material non-HDR pe un televizor/monitor care nu are suport HDR. Asta înseamnă că dacă vei juca un titlu de PlayStation 4 în format SDR pe un televizor cu HDR, nu vei avea o problema. Aceasta va apărea în momentul în care încerci același joc pe PlayStation 5 conectat la un televizor fără capabilități HDR.

Din fericire, Sony poate repara problema asta cu un update software. Deși nu este o situație atât de gravă, japonezii nu ar trebui să se concentreze doar pe direcția next-gen a PlayStation 5, ci ar trebui să acorde ceva atenție și conținutului SDR mai vechi, precum jocurile de pe generațiile anterioare de console.

Articole asemanatoare

Back to top button