GamingPC&ConsolesRSS PaginaDeMedia

PlayStation 5 pare ca va avea doar 664GB liberi pentru jocuri

Sony a prezentat noul SSD din PlayStation 5 de parca ar fi fost marea schimbare adusa de next-gen. Si trebuie sa recunosc: este impresionant! Viteze foarte mari, timp de incarcare aproape inexistent, vreo 664GB de capacitate de stocare utilizabila… stai, ce?! Aparent, noua consola a japonezilor va avea putin peste 500GB capacitate de stocare pentru jocuri.

Informatia vine de la un utilizator ResetEra care a fotografiat interfata noii console. Intr-una dintre aceste poze apare si Storage Manager-ul de pe PlayStation 5, iar spatiul disponibil este de 664GB. Din cei 825GB ai SSD-ului, se pare ca sistemul de operare ocupa o bucata maricica, restul probabil fiind rezervati pentru diverse functii ale consolei. In acelasi timp, unele informatii spun ca jocurile de PlayStation 5 vor ocupa mai putin spatiu comparativ cu titlurile actuale de PlayStation 4.

PlayStation 5 Storage Manager

Bine, acum este o discutie destul de subiectiva, insa consider ca 500GB sunt ok pentru stocare de jocuri. Da, stiu ca exista Call of Duty Modern Warfare care are peste 250GB, dar nu inseamna ca un joc foarte prost optimizat din perspectiva dimensiunii va trebui considerat un etalon. Pana la urma, avem exemplul Red Dead Redemption 2 care este un titlu de 150GB, insa este un joc masiv cu o lume imensa; nu doar un shooter de duzina cu o mana de harti si cateva moduri de joc pe langa campania single-player si asa scurta. Personal cred ca PlayStation 5 si ai sai 600 si ceva de giga, vor fi de ajuns pentru oamenii normali care joaca, nu stiu, doua-trei jocuri in acelasi interval de timp.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, dar drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button