GamingPC&ConsolesTech&IT

Playstation 5 ar putea costa 450 de dolari de produs

Măcar nu e 600 ca în „vremurile bune”

Playstation 5 va fi dezvăluit pe larg și lansat anul acesta, dând startul noii generații de console, cea cu numărul 9. Au mai rămas destule întrebări neelucidate despre ce are de oferit această nouă consolă, iar una dintre ele este „Cât va costa?”.

Un răspuns pare să fi sosit din informații adunate de publicația Bloomberg, ce susține că Playstation 5 va costa 450 de dolari. Nu în sensul că atât vom da noi pe el, ci în sensul că atât va da Sony pe producția fiecărei console în parte.

Costul său este cu aproape 50 de dolari mai mare ca cel al consolei actuale în momentul lansării sale. Diferența vine atât de la faptul că vorbim de hardware mai performant, dar și de la prețurile volatile ale memoriei, plus sistemul de răcire al consolei, descris ca fiind neobișnuit de scump. De ce ar fi scump? Poate pentru că va fi foarte compact, iar un procesor Ryzen cu 8 nuclee vine în general cu o bucată foarte mare de metal pentru răcire în varianta sa pentru desktop. De asemenea, va avea și un GPU îndesat pe undeva pe acolo, unul Radeon. Va avea nevoie de suficientă răcire încât să îi asigure un nivel stabil de performanță, indiferent cât de mult este folosit sau cât de cald poate fi în încăperea în care se află sistemul.

Sony a emis un standard no-comment referitor la veștile despre prețul consolei Playstation 5. Vom afla oricum cât va costa probabil prin proximitatea E3-ului la care compania nu vine, sau pe la Gamescom și Computex.

[Eurogamer]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button