GAMING

Microsoft spune ca Playstation 4 va scadea in pret la nivel global

Saptamana trecuta, in cadrul Tokyo Game Show, Sony anunta faptul ca in Japonia Playstation 4 va fi prezent pe rafturile magazinelor cu 5,000¥ in minus, insemnand cam 42 de dolari in minus pentru o rata de conversie mai familiara.

Bine, scaderea pretului se aplica momentan doar in Japonia, dar exista deja speculatii care sustin ca aceasta scadere se va intampla in curand in intrega lume, dar nu se stie exact cand se va intampla aceasta.

Contextual, aceasta scadere nu credem sa fie in carti inca pentru Sony, fiind o serie de bugete si alte elemente care trebuiesc acoperite in occident, totusi, competitorul direct in piata de console, Microsoft, este de alta parere, Phil Spencer, Xbox Director, facand o serie de declaratii interesante pentru IGN.

„Ma astept ca Playstation sa scada in pret. Cand ma gandesc la strategiile pe care Sony le-a folosit cu Playstation in trecut, putem spune ca (Microsoft) se simte foarte increzatoare in planurile sale pentru sarbatorile de iarna. Iar daca istoria se repeta, in pragul acestora o sa vedem niste scaderi de preturi din partea producatorului Japonez.”

Faptul ca Microsoft se intereseaza de preturile practicate de Playstation si este atent la strategiile folosite de acestia in trecut este un semn bun, dar mai ales duce la un ecosistem in piata de console bine dezvoltat si bine gandit, ambele parti aparent invatand din greselile celuilalt. Cu toate ca Microsoft nu are un interes sa prezica pretul unui PS4 in cadrul sarbatorilor natale, o analiza atenta poate releva cu totul altceva. Sony, daca scade pretul consolelor va avea o tractiune mult mai mare la public, consola, care si asa este destul de populara, umilind in unele tari competitia, poate ajunge la niste cote ametitoare cu un pret din care mai tai inca 50 de dolari, sa zicem. Aceasta promotie poate multumii atat gamerii, dar si comitetul de conducere, cifra vanzarilor de console PS4 crescand si mai mult astfel.

[IGN]

Tags

Related Articles

Back to top button
Close
Close