GamingRSS PaginaDeMediaTech&IT

PlayStation 4 primeste un set de setari care imbunatatesc calitatea imaginii

Sony tocmai a lansat un nou update de firmware de PlayStation 4 pentru utilizatorii care sunt inscrisi in programul de testare Beta. Softul in cauza introduce, pentru prima oara, un sistem de tuning pentru imagini HDR (High Dynamic Range).

Din spusele celor de la PSU.com, noua functionalitate HDR introdusa odata cu update-ul Beta de sistem 7.0.0. permite utilizatorilor de PlayStation 4 sa modifice output-ul HDR la nivel de consola. Cu alte cuvinte, poti modifica modul in care consola transmite mesaj HDR pentru toate sursele, asa ca nu va trebui sa te multumesti cu setari HDR prestabilite de fiecare joc in parte. Pe langa faptul ca acum vei putea folosi aceleasi setari pentru HDR pe toate aplicatiile, asta mai inseamna ca vei putea folosi aceasta functie chiar si in aplicatii care nu ofera tuning pentru HDR, precum Netflix.

Shadow of Mordor – Ne putem face o idee despre imbunatatirile aduse de HDR

Asta este o functie destul de importanta deoarece fiecare TV reactioneaza foarte diferit la HDR, avand ca factori luminozitatea maxima, gama de culori, performanta pe negru si tone mapping-ul (adica cat de bine se adapteaza la raza extrema de luminozitate pe care o atinge continutul HDR). Din cauza acestor diferente dintre TV-uri, au fost multe plangeri din partea anumitor utilizatori, fie ei de PlayStation 4 sau Xbox care s-au plans ca HDR era prea intunecat, oferea prea putine detalii in lumina puternica sau avea culorile foarte sterse.

Introducerea unui grad de control asupra HDR-ului pe console ofera, de asemenea, posibilitati interesante pentru viitor, intrucat consola are o conexiune HDMI directa cu TV-ul, ceea ce inseamna ca teoretic, poate face mai multe modificari asupra imaginilor HDR decat poate un joc. Pe de alta parte, este adevarat si faptul ca fiecare motor grafic din jocuri implementeaza HDR-ul diferit – spre exemplu, cand vorbim de suprafata de lumina pe care o acopera. Tinand cont de asta, aplicarea unei setari universale pentru HDR la nivel de consola ar putea cauza probleme in unele titluri.

Acum, ramane doar sa vedem exact cum va fi facuta aceasta implementare. Daca ar oferi utilizatorului posibilitatea de a modifica setarile pentru fiecare joc in parte cu un fel de preset-uri, ar fi o inovatie foarte interesanta. In caz contrar, personal m-as multumit cu setarile HDR prestabilite de creatorul softului.

Forbes

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button