GamingPC&Consoles

PlayStation 4 nu este mort… deși ar trebui.

Herman Hulst, șeful SIE Worldwide Studios, a luat recent parte la o serie de interviuri în cadrul cărora a dezvăluit detalii interesante legate de viitorul lui PlayStation 4. Chiar dacă generația actuală de console se pregătește să intre în cel de-al treilea an de viață, se pare că Sony nu vor să renunțe la generația trecută și aparentmai există viață după God of War Ragnarok. Deși continuarea aventurii lui Kratos și Atreus ar fi trebuit să fie printre ultimele jocuri care văd lumina zilei pe consola lansată în 2013, s-ar părea că Sony au alte planuri.

Conform informațiilor oferite de Hulst, lansările single-player continuă să fie foarte profitabile pentru companie. Asta înseamnă că disponibilitatea acestor titluri pe cât mai multe platforme este importantă. Tot acesta ne-a mai spus că în afară de Guerilla Games (Horizon Forbidden West) și Kojima Productions (Death Stranding), mai sunt câteva studiouri care dezvoltă în prezent jocuri pe motorul grafic Decima Engine. Asta înseamnă că aceste lansări vor putea fi portate cu succes și pe PlayStation 4.

Chiar dacă mă bucur că vechea consolă mai primește ceva atenție și gamerii care încă nu au făcut trecerea la PlayStation 5 au o platformă încă relevantă pe care să se joace, nu pot să nu fiu puțin sceptic. Oricât de legendară ar fi consola asta, a fost lansată acum nouă ani. Adică este slabă din punct de vedere al puterii de procesare, iar dezvoltatorii ar trebui să își limiteze destul de mult următoarele proiecte. Ce înseamnă asta pentru gamerii care au PlayStation 5, Xbox Series X sau PC? Înseamnă că așteptăm evoluția următoarelor jocuri după niște console peste care a trecut vremea și n-ar mai trebui să fie relevante în 2022 doar pentru că așa a hotărât Sony în goana după profituri. Ah, sau s-o numim măsură pro-consumer?

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button