PC&Consoles

Playstation 2 a murit in mod oficial

Cea mai grozava consola de jocuri a tuturor timpurilor a murit in mod oficial zilele acestea. Playstation 2 ar ramas fara ultimul server al ultimului serviciu on-line al sau, in ultima zi a lunii martie.

Square Enix anunta ca Final Fantasy XI, un MMO lansat in anul 2002, nu mai functioneaza pe Playstation 2 de acum inainte. De altfel, nici pe Xbox 360, dar asta este mai putin important.

Final Fantasy XI era ultimul serviciu on-line care inca mai avea servere functionale pentru acesta consola, ceea ce inseamna ca in acest moment Playstation 2 a ramas fara orice fel de componenta on-line. Ceva destul de impresionant pentru o  platforma lansat in anul 2000, pe vremea cand internetul inca mai era adesea aprovizionat prin dial-up.

Playstation 2 a avut de-a lungul existentei sale numeroase jocuri cu componente on-line, precum primul Metal Gear Online, a carui servere au murit inca din 2007.

Cei care inca mai aveau conturi de Final Fantasy XI pe serverele de Playstation 2 au dreptul la transferul gratuit catre varianta de PC a jocului. Un ghid pentru cum poate fi transferat contul este disponibil pe pagina oficiala.

Consola Playstation 2 s-a vandut in mai bine de 150 de milioane de unitati, fiind in continuare un standard inegalabil de succes pentru console, intrecand pana si gigantul mobil Nintendo DS.

[Fraghero]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button