PC&Consoles

PlayerUnknown’s Battlegrounds s-a vândut în 10 milioane exemplare

Se pare că sunt destui de mulți cei cărora le place să se parașuteze pe o insulă pustie și să se împuște între ei. La mai puțin de 6 luni de când a ajuns pe Early Access, peste 10 milioane de exemplare de PlayerUnknown’s Battlegrounds au fost vândute, jocul ajungând astfel în topul celor mai bine vândute titluri din acest an. De asemenea, după turneul organizat la Gamescon, s-a mai înregistrat un record de 970.000 utlizatori conectați simultan.

Jocul și-a început existența sub forma unui mod de Arma 2, creat de Brendan „PlayerUnknown” Greene. Ulterior jocul a ajuns în ograda distribuitorului Bluehole, care a anunțat în iunie 2016 că vor face din acest mod un joc de sine stătător în decursul unui an. A urmat etapa de Early Access, care a fost un succes.

Dacă nu sunteți familiarizați cu jocul, PlayerUnknown’s Battlegrounds adună la un loc 100 jucători care se vor lupta între ei pe o hartă care se micșorează constant. Jocul a primit câteva îmbunătățiri pe parcurs, cum ar fi serverele care obligă jucătorul să joace din perspectiva first person, care favorizează atacurile din spate ale altor jucători. Alte modificări nu au fost recepționate la fel de bine de către comunitate, cum ar fi sistemul de cutii cu chei care necesită achiziții cu bani reali.

Bluehole a mai anunțat în august că urmează să încetinească ritmul în care sunt oferite update-urilor pentru joc. Aceastsă etapă este una normală pentru jocurile care se pregătesc să părăsească Early Access și să fie lansate în varianta lor finală.

Momentan PlayerUnknown’s Battlegrounds este disponibil doar pe PC, dar va fi în curând disponibil și pentru Xbox One. Chang Han Kim, vicepreședintele Bluehole, a declarat într-o conferință de presă că firma lucrează cu spor pentru a putea oferi o experiență solidă de gameplay atunci când jocul se va lansa pe PC și Xbox One mai târzu în decursul acestui an.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button