MORE

Play – Primul site de torrente din lume imposibil de dat jos

ZeroNet este una dintre cele mai stralucite inventii din toate timpurile si totodata un cosmar pentru firmele private care detin drepturi de autor, reteaua fiind independenta intr-o oarecare masura.

ZeroNet, pe care este hostat si site-ul Play, este in esenta o retea care utilizeaza crowd-sourcing-ul pentru a putea hosta site-uri de natura Peer-to-Peer, in defavoarea metodei traditionale, care foloseste un server central.

Play reprezinta primul site activ pe ZeroNet, fiind un paradis pentru orice pirat, interfata fiind simpla, mai mult se pare ca s-au îndeletnicit sa si adauge un trailer si informatii despre fiecare film in parte.

Play se pare ca nu doreste sa incurajeze pirateria, ci pur si simplu ofera un spatiu de hostare indivizilor care doresc sa urce sau nu un film pe internet. Mai mult, sunt avocati ai anonimitatii online, amintind ca ZeroNet nu ofera protectie impotriva unei potentiale depistari, acestia indica ca browser Tor, ca fiind cea mai buna solutie.

In principiu este un proiect interesant, la baza cel putin, oferind o alternativa de peer-to-peer cu o viteza mult mai mare de transfer si mai putina putere de procesare. Din pacate, Play o sa se transforme, incet, dar sigur, intr-un viitor Pirate Bay, asta daca Pirate Bay tot pierde domenii.

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

55 comentarii

  1. Așa spui tu,eu spun piratebay…acolo trebuie să știi care anume user e de încredere…tu sigur ai găsit unul care nu respectă regulile..

  2. In Germania si in alte tari in care sa aprobat ACTA da este interzis (ilegal)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button