PC

Platforma x399 nu va suporta NVMe RAID boot în momentul lansării

În cazul în care vă gândeați să luați o placă de bază X399 și să îngrămădiți SSD-uri NVMe în ea pentru a face un RAID de pe care să porniți Windows și fiecare alt program, am o veste neplăcută pentru voi. Nu veți putea face asta, cel puțin nu în momentul lansării.

Conform veștilor care circulă acum prin presă, configurațiile de tip RAID nu vor fi posibile pentru SSD-urile ce sunt conectate direct la PCI-Express într-un mod care să ofere posibilitatea ca noua entitate de stocare să fie utilizată ca un disc de boot. Asta nu exclude posibilitatea de a realiza un RAID din astfel de SSD-uri, dar face toată treaba cam inconvenabilă, NVMe fiind un standard de viteză foarte mare pe care ar sta foarte bine un sistem de operare.

AMD se pare totuși că va lucra la această problemă pentru a găsi o soluție, deși nu este tocmai clar când se va găsi o implementare de firmware care să permită folosirea SSD-urilor într-o așa manieră. Platforma X299 de la Intel suportă așa ceva, permițând conectarea mai multor SSD-uri NVMe în RAID 0.

[Tom’s Hardware]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button