MORETech&IT

Platforma online afostodata.net, cu povești audio și traduse în limbaj mimic-gestual, completează spectacolele de la Opera Comică Pentru Copii

Iubitorii spectacolelor de la Opera Comică Pentru Copii vor putea continua experiența din sala de spectacol și acasă, prin intermediul poveștilor de pe www.afostodata.net. Cu o zi înaintea fiecărei premiere, cei mici vor putea asculta povestea pe site sau o vor putea urmări tradusă în limbaj mimico-gestual. De asemenea, poveștile vor rămâne permanent pe afostodata.net, astfel încât copiii să le poată asculta / vedea gratuit ori de câte ori le e dor de personajele de pe scenă.

Stagiunea de povești începe cu Alice in Țara Minunilor, spectacol de balet, care se va juca începând cu 1 martie 2019, în regia și coregrafia Corinei Dumitrescu. Așadar, copiii pot rămâne sub vraja poveștii și după spectacol, ascultând / vizionând și varianta audio / mimico-gestuală a poveștii în mașină, acasă sau în excursii.

Afostodata.net este o platformă online unică în Romania care oferă gratuit povești în formate audio, text, video și în limbaj mimico-gestual. Poveștile sunt reinterpretate într-o variantă modernă, apropiată limbajului de astăzi. Mai mult, pentru prima dată în România, poveștile au prins viață și în limbaj mimico-gestual românesc pentru copiii cu deficiențe de auz care sunt la fel de dornici să încalece pe-o șa și să pornească în aventuri imaginare.

Tot unic în Romania este și faptul că platforma adună sub o singură umbrelă diverse tipuri de formate, iar accesul la conținut e extrem de facil: poate fi vizionat sau ascultat în timp real ca stream dar și ca download pentru a putea fi consumat ulterior în absența unei conexiuni la Internet. În plus punem la dispoziție publicului nostru conținutul audio ca Podcast în iTunes și curand și pe Spotify. Colecția digitală conține în acest moment 33 de povești care se pot urmări gratuit pe PC, laptop, telefoane sau tablete.

Iată doar cațiva prieteni care au citit povești pe afostodata.net: Dani Oțil, Marius Constantinescu, Julia Nagy, Vlad Petreanu, Andi Vasluianu. Alexandra Fasola, Alin State, Felicia Filip.

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button