MORE

Platforma AMD AM4 Zen High-End vor sosi în februarie

Conform celor mai noi zvonuri care circulă acum pe internet, luna februarie este cea în care ar trebui să ne așteptăm să vedem pe piață exemplarele de top ale platformei AM4 pentru procesoarele Zen.

Când AMD a dezvăluit care vor fi chipset-urile pentru AM4, segmentul de „Enthusiast” nu era încă trecut, dar conform informațiilor actuale, acest chipset se va numi X370 și va fi disponibil din luna februarie.

Ca urmare, se pare că atunci ar trebui să fie disponibile și procesoarele Zen aferente dedicate segmentului de entuziaști. Asta ar putea include procesoare cu 8 nuclee fizice și 16 nuclee virtuale, ca cel testat de AMD acum câteva săptămâni și comparat cu un procesor Intel din seria Broadwell-E.

În cadrul acelui test, procesorul AMD avea cam aceeași performanță la aceeași frecvență cu cel Intel, un semn foarte bun, având în vedere cât de puține instrucțiuni per ciclu de execuție putea efectua un procesor bazat pe arhitectura Bulldozer.

Până în februarie, când aceste procesoare Zen vor fi disponibile alături de chipset-ul X370, vom vedea pe piață platforma AM4 cu celelalte chipset-uri și APU-uri din seria Bristol Ridge (derivate tot din Excavator) și procesoare Zen pentru segmente de piață mai generaliste.

[Overclock 3D]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button