MORE

Platforma AMD AM4 ar putea sosi in primavara

In continuare nu avem informatii concrete despre cand o sa apara pe piata seria de procesoare AMD Zen, cu exceptia unui vag „sfarsit al anului 2016” si pana ce vom avea  acele informetii ne multumim cu zvonuri. De data aceasta zvonuri despre AM4, urmatoarea platforma de care veti avea nevoie pentru acele procesoare Zen.

Conform unor informatii neconfirmate si care ar putea fi complet false, obtinute de catre site-ul Eteknix de la o publicatie germana care nu a fost numita, placile de baza AM4 ar putea sosi pe piata incepand din luna martie 2016. Aceasta este o estimare interna a companiei AMD, asa ca posibil nu va fi tocmai data adevarata la care vor fi disponibile, chiar daca informatia se dovedeste a fi adevarata.

Data este oricum foarte surprinzatoare, pentru ca martie 2016 este cam departe de sfarsitul anului 2016. Totusi, nu ar fi tocmai prima instanta in care AMD a lansat placi de baza cu mult timp inainte ca procesoarele sa fie disponibile. Ceva similar s-a intamplat cu lansarea platformei AM3+, multi utilizatori folosind procesoare AM3 pe ele pana cand au devenit disponibile cele din seria Bulldozer.

Mai exista si doua alte posibilitati. Primavara ar putea fi lansarea variantei pentru servere a platformei AM4. Alternativ, placile de baza vor fi disponibile pentru publicul larg, dar AMD va lansa mai intai procesoare de tip APU noi, bazate pe tehnologie existenta, care sa aiba suport pentru DDR4.

Asta nu este tocmai o imposibilitate, deoarece AMD are deja APU-uri cu suport pentru DDR4, pentru sistemele integrate, sub forma procesoarelor din seria Merlin Falcon.

Platforma AM4 va aduce un socket nou, omonim, suport pentru DD4 si foarte probabil lucruri mai contemporane inventate de cand AM3+ nu a mai fost actualizat, precum M.2, PCI-Express 3.0 si toate bunatatile care au fost inventate din 2011.

[Eteknix]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Back to top button