MORE

Platforma AMD AM4 a fost lansată

Primele sisteme care folosesc platforma AM4 au fost dezvăluite, alături de informații ample despre noua tehnologie a companiei.

Această platformă este inițial disponibilă prin intermediul producătorilor de sisteme OEM, HP și Lenovo, urmând ca pe parcursul următoarelor luni să fie lansate modele din partea mai multor producători, iar componentele individuale să fie disponibile pentru publicul larg.

amdapua7cpu

Platforma AM4 aduce inițial suport pentru seria Bristol Ridge de procesoare, compusă din APU-uri și procesoare bazate pe arhitectura Excavator. Zen încă nu este disponibil. Procesoarele din seria APU-9000 sunt construite cu limite termale de 35W și de 65W, oferind performanță mai bună față de generațiile anterioare.

AMD7genAPU

AMD va folosi un singur socket pentru întreaga serie de procesoare noi, fie că este vorba de APU-uri sau procesoare normale. Plăcile de bază AM4 adaugă în sfârșit suport nativ  la ecosistemul AMD pentru PCI-Express 3.0, DDR4, USB 3.1, NVMe și SATA Express, intenția companiei fiind cea de a realiza o platformă cu longevitate.

amda7cpu3

Merită menționat că AM3+ a rezistat pe piață 5 ani de zile, o veritabilă raritate, dar nu pentru că a fost construită pentru longevitate, ci pentru că AMD a rămas fără alternative.

amda7cpu2

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

14 comentarii

    1. Isi au locul in laptopuri si tablete. Dar au sens si in desktop pentru office work. Daca vrei sa lucrezi serios sau sa joci pe ele evident nu sunt de ajuns.

    2. ‘nea Nagy, iti faci sperante degeaba. pana la sfarsitul anului vor fii disponibile putine procesoare pe piata dar cu inceputul anului viitor vor fii vandute si disponibile in masa Zen-urile. si nu, nu vor fii de black friday. sunt produse noi, iar produsele noi nu sunt ptr. black friday. asta ca sa stii si „mătăluţă” 😀

    1. Drăgoi Angelo Dacă ai deja placa de bază, și îl găsești ieftin, sub prețul pieței, poate da. Dacă trebuie să iei și placa de bază și totul e la preț întreg, în nici un caz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button