MORE

Planului lui Adblock Plus de a vinde reclame explodează în flăcări

Ieri vă anunțam că Adblock Plus a deschis propria sa piață prin care dorea să livreze reclame site-urilor pe care în mod normal blocau orice fel de reclamă.

Compania Eyeo intenționa să ofere astfel acelor site-uri reclame curate, fără malware și care să facă un browser să se miște ca un melc anemic. Planul a eșuat lamentabil.

De ce? Pentru că acele companii a căror reclame dorea Eyeo să le livreze prin Adblock Plus (chestia care trebuia să blocheze reclame) habar nu aveau că Eyeo dorea să facă asta, toată afacerea fiind făcută printr-un intermediar, numit ComboTag.

Acele companii au aflat abia acum, din presă, că Adblock Plus s-a apucat de vândut reclame și au luat decizia de a își încheia contractul cu ComboTag. La urma urmei, de ce ar vrea o companie care se ocupă cu vânzarea de reclame să intre în afaceri cu o entitate care de ani de zile le ia mâncarea de la gură. Care erau acele companii? AppNexus și Google, două dintre cele mai mari rețele de distribuit reclame din lume.

Așa că Eye în continuare poate încerca să vândă reclame prin Adblock Plus, doar că nu prea va avea ce reclame să vândă. Este aproape de parcă decizia de-a transforma o aplicație de blocat reclame în opusul său a fost o idee nu tocmai bună.

[Engadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

6 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button