Gaming

Plăcile video Nvidia vor primi Async Compute

Async Compute a devenit un subiect foarte controversat în ultima vreme, din cauza implementării sale în Ashes of the Singularity, primul joc construit de la zero care foloseste  DirectX 12.

Async Compute este o tehnologie ce permite sistemului să ofere acces prioritar la GPU pentru sarcinile mai importante, și să scadă din timpii morți în care placa video nu ar face altceva decât să aștepte alte comenzi. Totusi, problema in sine se pare ca se afla chiar in Dx12.

Micul sughit se pare ca venea de la faptul ca Async Compute avea deja suport pentru placile video AMD, dar nu și pentru cele Nvidia, rezultând într-un spor de performanță masiv între DirectX 11 și DirectX 12 pentru Radeon, in timp ce pe GeForce avea mari probleme la capitolul codare.

Asta se va schimba în curând, deoarece Nvidia și Oxide Games colaborează în acest moment pentru a implementa Async Compute în plăcile video GeForce, prin intermediul unui nou driver actualizat.

Se pare ca tehnologia este suportată la nivel de hardware, însă nu era până acum complet implementată la nivel de software, iar din cauza modului în care Async Compute funcționează pe seria Maxwell, față de GCN, acel strat software fiind necesar pentru folosirea sa. Drept urmare, Async Compute nu poate fi accesat prin ocolirea driver-ului.

Rezultatul final ar trebui să fie un spor sesizabil de performanță sub DirectX 12 în Ashes of the Singularity pentru plăcile video Nvidia din seria Maxwell. Asta include întreaga serie 900, alături de 750 și 750ti. Mai pe scurt: „Am facut buba, dar avem pasament!”.

[DSO Gaming]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button