PCTECHTech&IT

Plăcile video Intel Xe vor suporta Ray Tracing

Intel și-a dezvăluit intenția de a crea propria placă video înainte ca mania Ray Tracing să răsară, așa că s-a ivit o întrebare destul de bună. Îi putem spune „manie” dacă nu sunt nici măcar cinci jocuri care suportă tehnologia?

Apoi, urmează întrebarea „Va avea Intel suport pentru Ray Tracing pe plăcile sale?”. Iar răspunsul pare a fi DA*. Intel a confirmat că seria de plăci video Xe este construită pe o arhitectură ce va avea suport pentru accelerare la nivel hardware pentru Ray Tracing. Însă * vine de la promisiunea că acest suport va veni pentru centrele de date.

Compania nu a pomenit deocamdată dacă suportul va fi extins și la varianta de desktop sau poate laptop a lui Intel Xe. În schimb s-a pomenit că suportul pentru această tehnologie va depinde de o combinație dintre CPU și GPU.

Ce va însemna asta pentru cei care speră ca Intel să lanseze o placă de gaming serioasă? Având în vedere că tehnologiile ce erau la un moment rezervate sectorului Enterprise și centrelor de date s-au tot scurs și pe desktop, pare destul de probabil că vom avea parte de Ray Tracing și pe plăcile Intel Xe. La urma urmei, anul trecut, dacă ai fi vrut niște Tensor Cores în PC-ul tău, trebuia să cheltuiești un rinichi pe o placă de compute serioasă.

[Anandtech]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button