PCTECHTech&IT

Plăcile video Intel ar putea fi făcute de Samsung pe 5 nanometri

Acum că Intel face propria placă video, recrutând talent din toate părțile pentru ca produsul final să fie competitiv, s-a ivit o întrebare destul de importantă. Cine exact va produce plăcile? Nu de alta, dar mare producător în acest moment nu prea are posibilitatea să își producă propriile procesoare și chipset-uri pentru plăcile de bază, da barem GPU-uri noi.

Așa că un candidat potențial s-a ivit recent, sub forma lui Samsung. Raja Koduri, vice-președinte al diviziei de grafică la Intel, a vizitat uzina din Giheung a Samsung cu ocazia anunțului că s-a încheiat dezvoltarea procesului de 5 nanometri. Intel nu a confirmat nimic în acest moment, nici Samsung, dar nu este tocmai o imposibilitate.

Procesul de 5 nanometri se promite să ofere un spor de performanță serios față de ce avem acum pe piață. Iar dacă Samsung va reuși să păstreze un randament bun de producție, în timp ce Intel încă se chinuie cu procesul de 10 nanometri, chiar va fi o alegere destul de bună. În acest moment nu este clar exact cât de performant ar putea fi acest proces față de cel la care lucrează Samsung, din moment ce tehnologia de 10 nanometri a celor de la Intel a trecut printr-o revizie masivă recent și încă nu știm de ce va fi în stare.

Nu este prima dată când astfel de zvonuri circulă prin presă, anul trecut fiind câteva speculații că Intel ar apela la TSMC pentru a lucra la chipset-urile sale pentru plăci de bază.

[Hexus]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button