PC

Plăcile video GeForce GTX 1050 și GTX 1050 Ti au fost anunțate

După îndelungate scurgeri de informații, a sosit anunțul oficial al plăcilor video din seria GeForce GTX 1050.

Toate informațiile cunoscute până acum din surse neoficiale s-au adeverit, așa că nu prea mai sunt lucruri neașteptate. Desigur, cât de performante sunt cele două procesoare grafice încă mai reprezintă un factor important.

Conform estimărilor făcute de Nvidia, un GTX 1050 este de 3 ori mai puternic decât GTX 650, o placă video lansată cu 4 ani în urmă. Din grafic mai rezultă că are o performanță mai bună cu aproape 50% față de GTX 750 Ti. Graficul nu includea o comparație cu GTX 950, probabil pentru că se află la nivele comparabile de putere. Alte comparații au fost făcute cu PC-uri care nu au plăci video, o mare parte din imaginile promoționale aparent fiind îndreptate către oameni care nu au plăci video sau care știu cum se instalează una.

gtx-1050-stats

Varianta GTX 1050 Ti, însă, ar trebui să fie ceva mai răsărită. Benchmark-uri încă nu există, plăcile video urmând să fie disponibile abia de săptămâna viitoare, la prețuri de 110 și 140 de dolari.

Nvidia a făcut un filmuleț de prezentare pentru noua generație de plăci video low-end, prin care vrea să le identifice cu fenomenul de eSports și jocurile aferente.

[Anandtech]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

3 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button