Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Placile video AMD Artic Islands vor avea performanta dubla per watt

/
/
/

Cu R9 Nano, AMD a dovedit ca poate produce o placa video capabila sa ofere performanta ridicata si un consum redus de energie, comparativ cu celelalte modele ale companiei aflate acum pe piata, iar generatia urmatoare va continua pe aceasta cale.

Lisa Su, CEO AMD, a dezvaluit ca urmatoarea generatie de placi video Radeon, cele din seria Artic Islands care vor fi lansate anul viitor, aduc performanta per watt dubla fata de ce are acum compania pe piata.

Nu cred ca este o exagerare in vreun fel, pe alocuri ar putea fi chiar putin spus, deoarece Artic Islands, la fel ca Pascal de la Nvidia, reprezinta prima implementare a designului FinFET pentru tranzistori intr-o placa video. Nu numai asta, procesul de fabricatie in sine scade in dimensiune cu aproape 50% fata de generatiile anterioare, ceea ce de la sine va reduce cantitatea de energie irosita.

Va fi foarte interesant sa vedem exact pana la ce consum de energie vor ajunge placile Artic Islands, din moment ce R9 Nano deja avea de doua ori performanta per watt comparativ cu R9 290. Am putea reveni la vremurile bune de alta data, cand placile Radeon nu aveau reputatia de a fi cele mai fierbinti (in sensul rau) de pe piata.

[WCCFTech]

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest
This div height required for enabling the sticky sidebar