TECHPCRSS PaginaDeMediaTech&IT

Plăcile Radeon RDNA 2 vor avea frecvențe măricele

Dar nu vor să spună cât de mari

În seceta de știri ce de la începutul fiecărei săptămâni (ocazional mijlocul și finalul) începem să luăm la bani mărunți și cam tot ce relevă producătorii de hardware în discuțiile lor cu investitorii, indiferent cât de mic și neînsemnat ar fi.

Iar din moment ce AMD a avut zilele trecute o astfel de discuție cu investitorii, avem un mic detaliu nou despre plăcile video bazate pe RDNA 2, ce vor fi disponibile de anul acesta. Detaliul? Frecvențe mai mari. Până acum AMD a pomenit în mare parte doar eficiență sporită, nu și dacă asta se va traduce în frecvențe cu adevărat mai mari, sau doar în consum mai mic. Eh, se va traduce în frecvențe cu adevărat mai mari.

Pe lângă aceste frecvențe sporite (ce pe PS5 ajung aproape de 2.3GHz) vom avea parte și îmbunătățiri arhitecturale ce fac fiecare MHz mai valoros decât ce vedem la seria 5000, bazată pe RDNA 1.

Și ce fel de frecvențe ar putea să ne aducă aceste plăci video noi? Nu știu să vă  spun cu adevărat. Dar dacă vreți să speculăm, atunci ați nimerit unde trebuie. Considerând că un Playstation 5 trebuie să rămână într-un „buget” de energie destul de modest în comparație cu un PC ce poate trânti 300W doar într-o placă video, nu ar fi exclus să vedem poate chiar 2.5GHz de la o placă RDNA 2.

Desigur, va depinde foarte mult și cât de bine optimizat este procesul de producție și dacă arhitectura în sine este capabilă de consum ridicat fără probleme mari. Nu de alta, dar generațiile anterioare aveau tendința să plafoneze destul de rapid, nefiind prea multă performanță sau frecvență de stors chiar dacă turnai curent în ele cu cisterna.

[Overclock 3D]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button