PC

Plăcile de bază Ryzen suportă RAM ECC ca standard

O veste bună pentru cei care visează să își facă o stație de lucru care să nu coste cât o casă. Ryzen pare că va veni cu suport pentru memorie ECC pe plăcile de bază dedicate publicului larg.

Informațiile vin de la o postare de pe pagina oficială Asus, unde era listată o placă de bază Prime X370-Pro. Această listare a dispărut între timp, dar arăta destul de clar suport pentru memorie ECC pentru procesoarele Ryzen la frecvențe între 2133MHz și 2666MHz. Procesoarele Athlon și APU-urile nu vor beneficia de suport pentru memorie ECC, din moment ce oricum nu prea poți numi un APU o componentă pentru o stație de lucru.

Faptul că chipset-ul X370 și procesoarele Ryzen vor funcționa că ECC RAM cu siguranță nu va strica, din moment ce Intel de obicei limitează această funcționalitate la platforma Enthusiast și pentru aplicațiile de server.

Memoria de acest tip permite corecția anumitor erori care se pot întâmpla atât timp cât informațiile prelucrate sunt în RAM, ceea ce este foarte important pentru aplicații care trebuie să funcționeze constant, sau care prelucrează date în care ar fi bine să nu apară greșeli. Foarte probabil doar un segment mic din cei care cumpără Ryzen chiar vor avea o utilitate pentru memorie ECC, dar este o funcție pe care o vor aprecia câțiva oameni.

[Overclock 3D]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Back to top button