Tech&ITRSS PaginaDeMediaTECH

Plăcile video AMD RX 7900 XT pe RDNA 3 vor fi cu cel puțin 40% mai puternice decât generația actuală

AMD a reușit să-și clădească o reputație solidă pe baza procesoarelor sale și, mai nou, a seriei de plăci video RX 6000, de altfel prima generație cu modele care să suporte tehnologia Ray Tracing a vecinilor de la NVIDIA. În acest moment, RX 6900 XT este o bestie, dar echipa roșie nu stă pe loc, lucrând la noua iterație de plăci video, iar presupusul cel mai puternic membru să fie cel care să depășească performanțele flagship-ului curent.

AMD RX 7900 XT își va încorda mușchii în ciuda crizei

AMD RX 7900 XT va fi gazdă pentru noua și îmbunătățita arhitectură RDNA 3, iar aici procentele stârnesc interesul multora. Inițial, AMD se aștepta ca RX 7900 XT să ofere un spor de performanță de până șa 50%. Mai nou, însă, se menționează că racheta în cauză ar putea fi cu cel puțin 40% mai multă performanță comparativ cu Mr. RX6900 XT.

Noile plăci video ar putea avea un chip design similar celor regăsite pe procesoarele Ryzen, fapt care ar asigura o flexibilitate sporită și o compatibilitate crescută cu arhitecturile de pe eventualele noi iterații ale arhitecturilor din viitorul apropiat. AMD RX 7900 XT nu se va lansa prea curând, adică cel puțin nu în decursul acestui an, iar asta înseamnă posibile modificări și informații actualizate. Chiar și așa, ni se promite o lansare foarte interesantă.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button