PC

Plăci de minat bitcoin ar fi pe drum de la AMD și Nvidia

Dacă sunteți un amator al minatului după bitcoin din propria voastră casă, are să vă bucure vestea cea nouă care circulă pe internet.

Nu este vorba de o informație confirmată, dar nu pare imposibilă. Nvidia ar lucra în acest moment la o variantă nouă a lui GTX 1060, echipată cu procesorul grafic GP106-100. Pentru cei care au pierdut numărătoarea, aceasta ar fi a cincea variantă de GTX 1060, care poate de această dată va avea un sufix.

Acest model se va distinge de toate celelalte prin două caracteristici importante. Va avea o garanție de doar 90 de zile, din moment ce aceste plăci tind să fie supuse la stres constant sub care ar putea ceda. Mai notabilă de atât va fi absența porturilor grafice. La urma urmei, la ce ai nevoie să conectezi această placă de un monitor, atunci când monitorul nu va face altceva decât să consume curent și probabil ai deja alte 3 plăci video la acel sistem, plus un GPU integrat în procesor. AMD ar lucra la un model similar, despre care nu sunt cunoscute detalii în acest moment, doar că va fi bazat pe Polaris, la fel ca generațiile RX 500 și RX 400.

Prețurile pentru plăcile dedicate minatului de bitcoin nu este deocamdată cunoscut, dar probabil nu va fi la fel de mare ca cele normale… deși, publicul nu prea se sfiește să plătească mai mult pentru aceste ustensile.

[Videocardz]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button