PC

Plăci de bază doar pentru Kaby Lake-X sunt pe drum

Kaby Lake-X a prezentat o dilemă pentru cei care s-au gândit că pot obține performanță de top și acces complet la toate funcțiile unei plăci de bază x299 fără a cheltui o mână, un picior și câteva alte organe interne.

Deși folosesc aceleași plăci de bază x299 ca procesoarele i9, modelele cu 4 nuclee din seria Kaby Lake-X nu se pot folosi din plin de toate caracteristicile platformei. Spre exemplu, nu au acces la toate sloturile de RAM sau la toate cele de PCI-E. Așa că pentru a clarifica… și simultan complica treburile, avem acum parte de o placă de bază făcută doar pentru Kaby Lake-X.

Aceasta are doar 4 sloturi de RAM și nu include conexiunile PCI-Express adiționale ce ar fi în mor normal disponibile pe platforma X299. Pe o asemenea placă nu apar dubii despre ce poate accesa procesorul Kaby Lake-X, dar pare o altă problemă. Dacă vrei să faci upgrade la un i9, sau măcar un i7 cu mai mult de 4 nuclee, nu prea vei putea, din moment ce nu există componentele de care aceste procesoare beneficiază cel mai bine.

Avantajul unei astfel de plăci de bază ar fi prețul, pe care nu vi-l pot spune în acest moment deoarece nu pare să fi fost încă listat vreun model la vânzare, dar ar trebui să fie mai mic decât cel al unei plăci normale de x299. Ar putea fi cam la același nivel cu plăcile Z270… caz în care vă puteți întreba ce rost mai are această placă. Numai că întrebarea mai bună este ce rost au avut în primul rând procesoarele Kaby Lake-X.

[Overclock 3D]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button