Tech&ITPCRSS PaginaDeMediaTECH

Plăcile de bază ASUS cu chipset Intel B660 sunt disponibile în România

Familia de procesoare Alder Lake de la Intel ne-a făcut cunoștință cu memoria RAM DDR5 și magistrala PCI Express 5.0, însă aceste funcții sunt rezervate plăcilor de baza high-end. Utilizatorii normali nu vor observa cine știe ce îmbunătățiri (cel puțin momentan), astfel era nevoie de plăci de bază și pentru cei care aleg un procesor precum Core i5. ASUS nu a stat pe gânduri, iar începând de astăzi, plăcile de baza cu chipset B660 sunt disponibile in România.

La începutul anului am aflat direct de la Intel că pe lângă Core i9-12900K, vom avea de ales din peste 20 de procesoare 12th Gen. Odată cu o asemenea inundație de procesoare, era nevoie și de plăci de bază potrivite pentru fiecare categorie de utilizator, astfel ASUS a anunțat câteva zeci de plăci cu chipset-urile Z690, H670, B660 și H610.

ASUS oferă mai mult decât plăci cu chipset B660

Pentru utilizatorii care caută plăci de bază care să ofere un echilibru bun între performanță și dotări, ASUS oferă acum o varietate de modele bazate pe chipset-ul B660. Acestea vin cu un slot PCIe 5.0, funcții de overclock pentru memoria RAM și suport pentru module DDR4 și DDR5.

Dacă vrei mai multe linii PCIe, dar nu ai nevoie de restul funcțiilor avansate oferite de Z690, oferta celor de la ASUS include și plăci de bază cu chipset H670. Toate aceste modele includ un slot PCIe 5.0, mai multe sloturi PCIe 4.0 M.2 și suport pentru module de memorie DDR4. Iar dacă vrei minimul de dotări pentru un sistem entry-level, producătorul comercializează și plăci de baza cu chipset H610.

Avem și câteva imagini cu trei modele noi de plăci de la ASUS. Este vorba despre ProArt B660-Creator D4, TUF Gaming B660-Plus WiFi D4 și ROG STRIX B660-F Gaming WiFi.

ASUS Placi de baza Intel B660

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, dar drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button