ȘtiriTech&IT

Placile de bază cu socket AM5 de la AMD suportă memorie RAM mai rapidă

AMD tocmai a anunțat că plăcile de bază cu socket AM5 vor primi update-uri de BIOS care introduc suportul pentru memorie RAM mai rapidă. Asta înseamnă că în curând, posesorii de platforme Ryzen 7000 vor putea folosi kit-uri de memorie DDR5-7000+. Există și producători care au furat deja startul și au început să testeze diverse configurații: MSI a reușit să ruleze memorie DDR5-7200 pe o placă Pro B650-P WiFi, și mai impresionant decât atât, memorie DDR5-8000 pe X670E Ace.

Schimbarea se va produce odată cu actualizarea AGESA PI 1.0.0.7c care va fi disponibilă pe toate plăcile de bază, de la cele cu chipset X670E, până la modelele accesibile cu A620. Informația a venit direct de la AMD, prin intermediul lui Andreas Schilling de la HardwareLuxx. Cele mai mari schimbări introduse de acest update afectează timing-ul memoriilor RAM și frecvența la care pot funcționa.

Kingston Fury Renegade RGB DDR5

Era și cazul ca cei de la AMD să introducă suport extins pentru memorie RAM DDR5, mai ales că prețurile au scăzut foarte mult în ultima perioadă și oamenii au început să facă trecerea. Au mai apărut și modulele de 24GB și 48GB, producătorii explorează frecvențe mai mari și suportul, cel puțin până de curând, era destul de limitat. Bine, acum rămâne să vedem și ce impact va avea memoria mai rapidă, întrucât procesoarele AMD Ryzen se raportează diferit la RAM comparativ cu Intel.

Chiar dacă nu toată lumea se va bucura de această noutate, sunt sigur că nimeni nu se va supăra atunci când vor scădea și mai mult prețurile. Deja memoria DDR5-6000 este accesibilă, și pentru moment considerată sweet spot-ul pentru platformele AMD de gaming. Dar cine știe, poate că cei din mediul profesional se vor bucura de frecvențe mai mari de 8000 MT/s și pasionații de overclock își vor putea împinge și mai departe platformele.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button