PC

Placa video XFX RX470 AMD review

XFX RX470 este o placa video din clasa mid range a companiei care foloseste cipul Ellesmere pe 14nm de la AMD, placa primita la test are 4GB RAM GDDR5.

Partea speciala a acestei placi, este poasibilitatea de a schimba ventilatoarele extrem de simplu. Acest sistem de scoatere rapida ajuta si la curatarea de praf a radiatorului, acesta fiind expus peste 90%, restul fiind acoperit de suportul ventilatoarelor. Placa video este compatibila de asemenea cu DX 12 si AMD FreeSync dar si cu casti VR.

Placa video XFX RX470 AMD are din fabrica o frecventa de 1256MHz pentru GPU si de 7GHz pentru RAM. Pentru alimentare cu curent, aceasta necesita o mufa PCI-Express cu 6 pini.  Pentru testare am folosit benchmark-ul GTA 5, si Hitman pentru testul DX12. Testele au fost realizate la rezulutie FullHD 1080p. In GTA 5, cu toate setarile pe Very High si doua pase de anti-aliasing MSAA, placa a obtinut o medie de 58 cadre pe secunda.

Cu 8 pase de anti-aliasing, Placa video XFX RX470 AMD scade pana la o valoare totusi jucabila de 34 cadre, o valoare inca perfect jucabila, daca sunteti obisnuiti cu consolele. In testul Hitman pe DirectX12 placa a obtinut o medie de 66 de cadre pe secunda. In timpul testelor temperatura maxima a fost de 67 de grade, cu ventilatoarele puse pe automat si de 57 de grade cu ventilatoarele la maxim.

Per total placa este una excelenta, mai ales in comparatie cu modelul de referinta, iar datorita temperaturilor scazute aceasta are si un potential mare de overclock.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button