MORE

Placa de baza te poate spiona

Lista de lucruri care te pot spiona atunci cand folosesti PC-ul devine din ce in ce mai mare, am putea la fel de bine sa spunem ca PC-ul te poate spiona cand il folosesti si gata, dar daca vreti detalii, nici placa de baza nu este in siguranta.

Conform unor informatii care au fost gasite intr-o serie de documente eliberate de Edward Snowden, guvernul SUA are abilitatea de a instala pe placile de baza o varianta modificata a unui BIOS care in mod constant trimite date exacte despre ce face utilizatorul.

Acest spyware se numest Godsurge, si este cam greu de indepartat sau de observat, deoarece nu este prezent pe disk, nu poate fi gasit de un anti-virus, pur si simplu sta in BIOS, se incarca inainte de Windows si te spioneaza non-stop.

Nici cand esti deconectat de la internet nu ai prea multa protectie, pentru ca Godsurge este programat sa tina evidenta a ceea ce faci pentru o anumita durata de timp, iar in momentul in care va da de o conexiune la internet, va da raportul inapoi acasa.

Asa ca ar fi bine sa stati cu ochii pe placa de baza, de la o vreme pare cam suspecta. Daca as fi in locul vostru, n-as avea incredere nici in birou.

[WCCFTech]

Tags

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Related Articles

Back to top button
Close
Close