PC&Consoles

Pirații acuză Ubisoft de folosirea unui DRM care face Assassin’s Creed Origins să meargă mai greu

Assassin’s Creed Origins este disponibil pe piață de câteva zile, iar publicul de pe PC nu este tocmai bucuros, din cauza optimizării jocului. Simplu spus, are probleme de-a rămâne la un framerate stabil până și pe plăci video foarte puternice la rezoluția de Full HD.

Asta nu este tocmai o noutate pentru aceste jocuri din serie, iar cu timpul această problemă poate că va fi rezolvată prin update-uri. Nu prea este, dar miracolele sunt posibile. Însă optimizarea în sine nu prea a fi problema, conform piraților care încearcă să îndepărteze DRM-ul jocului.

Țin să menționez că acuzațiile lor nu pot fi probate decât dacă cineva reușește să îndepărteze DRM-ul din Assassin’s Creed Origins, un act ilegal conform DMCA. Și-au făcut apariția pe diversele forumuri dedicate cracking-ului acuzația că Ubisoft ar fi încercat să securizeze jocul poate mai mult decât trebuia. Pe lângă Denuvo,  Assassin’s Creed Origin se folosește și de VMProtect, o soluție de virtualizare a nucleelor unui procesor pentru a permite unei aplicații să ruleze într-un mediu protejat.

Acest proces de virtualizare, alături de Denuvo, ar devora între 30% și 40% din procesor, ceea ce înseamnă că jocul în sine nu are acces la toate resursele de care are nevoie pentru a putea rula așa cum trebuie. Mai trebuie menționat că acuzații de acest gen la adresa lui Denuvo persistă încă de la primele sale implementări, când se spunea că distruge SSD-uri scriind GB întregi de date fără rost. Ce e drept, există un caz în care Denuvo făcea apeluri de siguranță către server atât de des încât chiar strica performanța unui joc, în cazul lui Rime.

În cazul în care își va face apariția o variantă a lui Assassin’s Creed Origin fără DRM, misterul va fi rezolvat.

[DSO Gaming]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button