PC

Pioneer lansează un drive Ultra HD Blu-Ray pentru PC… cu ceva limitări

Compania Pioneer anunță lansarea primului drive pentru discuri Ultra HD Blu-Ray, care permite utilizatorilor să ruleze pe PC-ul lor conținutul găsit în acest nou format fizic.

Există două variante ale acestui drive, una dintre ele având suport ceva mai bun pentru corecția de erori și având în consecință un cost ceva mai mare. Mai exact, aproximativ 290 de euro pentru varianta BDR-S11J-X, față de cei aproximativ 180 euro pentru varianta BDR-S11J-BK. Dacă vă întrebați la ce v-ar trebui un disc Ultra HD Blu-Ray, capacitatea acestui format este de 100GB, așa că ar fi foarte util pentru stocare și pentru video în format 4K. Există însă o mică problemă aici.

Dacă vreți să priviți un film în format UHD Blu-Ray va trebui să vă conformați următoarelor cerințe

  • Să aveți Windows 10
  • Să aveți un procesor Kaby Lake
  • Să aveți suport pentru Intel Software Guard Extensions
  • Să aveți o placă video cu suport pentru HDMI 2.0a cu HDCP 2.2

Dacă aveți un procesor Kaby Lake din seria U sau unul fără un procesor grafic integrat, atunci nu puteți vedea conținut UHD Blu-Ray chiar și dacă aveți la PC atașat ceva ca un Titan X. Formatul video oficial, găsit pe discurile video legale, este făcut pentru a funcționa doar cu decodorul din procesorul grafic integrat din Kaby Lake.

Desigur, pentru stocare sau pentru formate diferite de codare nu va exista această limitare, dar ar fi bine să nu cumpărați vreun film pe UHD Blu-Ray dacă nu vă încadrați în cerințele de mai sus.

[Bit-Tech]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button