Filme

Pinocchio, reimaginat de Guillermo del Toro!

Pinocchio este, fără îndoială, una dintre cele mai iubite povești din istorie, iar cartea a fost citită de părinții a milioane de copii, înainte de culcare. Și mă bucur să spun că această povestioară va fi reimaginată de nimeni altul decât Guillermo del Toro.

Filmul este făcut de Netflix și avem inclusiv și un trailer, așa că am să te las să îl vezi și discutăm după ce și cum.

Trebuie să recunosc că filmul arată foarte bine. Animația stop-motion complimentează foarte bine stilul vizual, iar povestea, deși urmează mai mult sau mai puțin același fir narativ ca romanul pe care este bazat, pare să aibă magia lui del Toro presărată din belșug.

Una dintre cele mai importante deviații de la materialul sursă este faptul că narațiunea s-a mutat în Italia anilor 1930, când la putere era Mussolini și lumea se afla într-un război mondial. Asta pare să schimbe ceva din datele problemei, și abia aștept să văd cum va fi abordată povestea în acest mediu.

Cât despre omul din spatele filmului, Guillermo del Toro, am numai lucruri bune de spus. El este un regizor mexican, câștigător al premiului Oscar pentru cel mai bun regizor în 2018 cu pelicula The Shape of Water, care a luat și Oscarul pentru cel mai bun film, în acel an. Deci cel responsabil pentru film are un istoric bun, iar filmele lui sunt adorate de oameni din întreaga lume.

Guillermo del Toro’s Pinocchio va ajunge pe Netflix pe data de 9 decembrie, și cred că putem să ne așteptăm la o adaptare mai întunecată față de filmele Disney, ceea ce sună interesant. În acest moment, filmul rulează în câteva cinematografe din lume, iar dacă e să ne luam după nota de 7,9 de pe IMDB, se pare că avem de-a face cu un film cu adevărat interesant.

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Back to top button