TECHTech&IT

Pimax recunoaște că GTX 1070 nu-i tocmai capabil de 8K în VR

Redarea conținutului VR în 8K necesită o putere foarte mare, mai mult decât Pimax ar fi anticipat inițial atunci când setul cu cască Pimax 8K a fost anunțat pentru prima dată pe Kickstarter. La acea vreme, compania a spus că un GeForce GTX 1070 ar fi suficient. Acum, aproape un an mai târziu, compania spune că aceeași placă nu va fi suficientă în unele cazuri.

Într-o actualizare recentă a progresului, Pimax recunoaște că utilizatorii vor avea nevoie de o placă grafică mai puternică pentru a alimenta complet Pimax 8K.

Compania a declarat:

Performanța a fost îmbunătățită cu 30-40% pentru noile jocuri, inclusiv Unreal 4.18, cele mai multe jocuri Unity și Oculus 1.17. Vom împărtăși o listă de jocuri pe care le-am testat până acum. GTX 1070 este placa grafică minimă la care putem rula 8K, cu toate acestea, GTX 1070 nu poate utiliza întregul potențial al lui Pimax 8K.

În timp ce Pimax 8K va funcționa în continuare pe un GeForce GTX 1070, acesta nu se poate ocupa de întregul câmp vizual de 200 de grade (FOV) pe care îl oferă. Pimax a actualizat recent software-ul pentru setul cu cască pentru a sprijini opțiunile mai înguste de FOV și acum știm de ce.

Pimax spune că GeForce GTX 1070 se comportă mai bine pe Pimax 5K decât pe Pimax 8K (evident), iar pentru utilizatorii care nu intenționează să-și actualizeze placa video, au opțiunea de a schimba setul cu cască 8K pentru modelul 5K .

Totuși Nvidia se pregătește să introducă noile GeForce de ultimă generație, probabil pe 20 august. Încă nu este clar modul în care performanța se va compara cu generația actuală de plăci video Pascal sau modul în care prețul va fi influențat, dar lansarea ar putea scade prețul plăcilor actuale precum GeForce GTX 1080 și 1080 Ti.

Pimax a menționat acest lucru în actualizarea sa.

O altă veste bună este că plăcile video de ultimă generație și tehnologia VR sunt chiar după colț. Nu putem dezvălui detalii, dar puteți găsi informații relevante online.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button