MORE

Pilotul automat de la un Tesla și-a salvat șoferul

Tesla are în acest moment o problemă de imagine, după ce pilotul automat de la una din mașinile sale a eșuat să salveze viața unui șofer într-un incident nefericit de acum câteva săptămâni.

Totuși, sunt și vești bune despre tehnologia folosită de Tesla. Aceasta a reușit să prevină posibilul deces al unui șofer, conducându-l pe acesta la un spital aflat la 32 de kilometri distanță atunci când a început să simtă dureri puternice în piept și stomac.

Șoferul a activat sistemul de pilot automat și doar atunci când a trebuit să parcheze a fost nevoit să acționeze volanul. Apoi a reușit să intre în spital, unde a fost tratat prompt de doctori. Diagnosticul era un embolism pulmonar, o blocare a unui vas de sânge din plămâni, care putea fi fatală dacă nu ajungea la timp la spital, ceva ce ar fi fost mai dificil dacă trebuia să conducă de unul singur, sub efectul durerii.

Tesla continuă să amintească publicului că pilotul său automat nu înseamnă că mașina este capabilă să funcționeze perfect fără control uman. Este acolo ca un sistem de siguranță, unul care va scădea numărul de fatalități de pe drumuri, dar nu poate rezolva totul, cel puțin nu în varianta sa curentă.

[The Next Web]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button