MORE

Piata PC-urilor de gaming va creste la 30 de miliarde in 2018

De ceva vreme tot puteti citi in diverse articole rapoarte conform carora piata PC-urilor este in scadere, ca sunt pe moarte PC-urile si toate cele. Rapoartele de acel gen de obicei sunt bazate pe cifrele de vanzari ale celor care fac sisteme integrate, stiti voi, cei care sunt adesea prinsi cu spyware in BIOS, iar apoi se mira de ce le evita lumea produsele. Dar pe partea de componente, lucrurile par sa mearga bine.

Conform unui raport nou, intocmit de Jon Peddie Research, se asteapta ca piata PC-urilor de gaming sa creasca aproximativ cu 6 miliarde de dolari pe parcursul urmatorilor 3 ani.

Aceasta estimare se bazeaza pe un numar de factori, desi singurele mentionate in varianta gratuita a raportului este dorinta utilizatorilor de a trece la monitoare mai mari, cu suport pentru rezolutii mai bine, care in sine vor necesita hardware mai performant, plus raspandirea tehnologiei VR si cerintele mai mari de sistem.

Exista insa o serie de alte motive pentru care eu, personal, as fi de acord cu previziunea cresterii acestei piete:

  • Anul viitor AMD va lansa Zen, primul sau procesor apt pentru gaming dupa foarte multi ani de absenta.
  • Anul viitor atat Radeon cat si GeForce au echipate memorie HBM 2, si se vor folosi de un proces de fabricatie mult mai performant ca cel utilizat in ultimii ani.
  • Anul viitor vor incepe sa fie lansate jocuri cu DirectX 12 si Vulkan, a caror avantaje nu pot fi trecute cu vederea.
  • Si in final, anul viitor va fi lansat Half-Life 3.

Acest ultimul lucru ar putea fi o minciuna, desi, personal, ma astept sa fie lansat in fiecare an din 2011 si pana acum,

[WCCFTech]

Tags

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
Close
Close