PC&Consoles

Piata jocurilor de PC depaseste consolele cu 1 miliard de dolari

Jocurile video sunt o afacere foarte serioasa, cele mai recente numere lansate chiar de John Ricitiello, fostul CEO al Electronic Arts si actual lider al Unity, aratand ca industria are o cifra de afaceri de aproape 100 de miliarde de dolari.

Partea surprinzatoare este modul in care aceasta suma imensa este impartita. Din cele 100 de miliarde de dolari care treci prin industrie in fiecare an, cea mai mare parte este generata de mobile, cu 36.9 miliarde de dolari. Pe locul doi se afla PC-ul, care genereaza 31.9 miliarde de dolari, iar codasul listei este piata de console, cu doar 30.8 miliarde de dolari.

piata jocurilor

Vremea in care industria consolelor (iar mai recent industria tabletelor) si analistii sai se bazau pe sintagma „PC is dead” pentru a convinge publicul nestiutor sa aleaga o platforma in defavoarea alteia s-a dus de mult, iar numerele acum arata asta clar. Nu doar ca PC-ul este departe de a fi mort pe segmentul de jocuri, dar genereaza un venit anual mai mare ca piata consolelor. Sigur, nu este cu mult mai mare, dar 1 miliard de dolari este tot 1 miliard de dolari.

Desigur, piata mobilelor este la putere, fiindca pe aceasta platforma este foarte normal realizarea de jocuri care folosesc conditionare mentala si metode de spalare a creierului pentru a genera venit.

[Unity]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button