MORE

Piata de PC inregistreaza o crestere in Statele Unite dupa ani de declin

Pana acum doar cativa ani se canta moartea PC-ului asa cum il stiam si se lauda ascensiune fulminanta a segmentului mobile. Totusi, se pare ca PC-ul nu este gata sa depuna armele, doua centre de analiza globala raportand ca numarul de unitati PC vandute in Statele unite a inregistrat o crestere pentru prima oara in ultimii ani.

Cele doua firme de analiza, Gartner si IDC au indicat o crestere cu 4.9 la suta conform Gartner (care a inclus si tabletele Windows) si 1.4 conform IDC (care evident, nu a facut asta). 

Este foarte posibil ca Google sa fie indirect responsabil de aceasta crestere, vanzarile de Chromebook catre agentii guvernamentale, de invatamant si numarul de unitati cumparate de indivizi, laptopurile avand o cota de piata de 30 la suta in acest moment in Statele Unite. gartner-pc-market-share-q2-2016-1

Aceasta crestere este posibila sa fie datorata si popularitatii VR-ului, fiind necesara ceva putere de calcul pentru a rula un joc in VR, existand pe piata foarte multe motive pentru care sa asistam la o renastere sau reinventare a acestui concept. gartner-pc-market-share-q2-2016-2
Mai mult, PC-urile si laptopurile sunt puse in aceasi categorie, astfel gasindu-se extrem de multe sisteme dotate cu Linux, la preturi destul de bune, existand si la noi laptopuri, modeste in dotari, la preturi de 999 Ron. Astfel este de inteles de ce piata este de asteptat sa inregistreze o crestere si in Europa.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button