MORE

Photokina 2014 – Preview Samsung NX 1- O surpriza de proportii!

Samsung au fost si ei prezenti la Photokina 2014, si au prezentat o camera care a depasit asteptarile. Samsung NX 1 Smart este o camera care pune accentul pe viteza si calitate. Poate face poze in rafala cu 15 cadre pe secunda si poate filma 4K adevarat (4096×2160 pixeli) direct pe card.

Sistemul de autofocus are 205 puncte cu detectie de faza, si acest sistem ajuta la o focalizare extrem de rapida. Senzorul este de tip CMOS APS-C si are o rezolutie de 28MPx, dar partea interesanta a senzorului este iluminarea din spate care ajuta la pozele si clipurile in lumina slaba. Sensibilitatea ISO se poate extinde pana la 51200. Partea „Smart” a acestui aparat se refera la conectivitatea NFC, WiFi si Bluetooth 3.0, care permite transferarea rapida a continutului intre camera si un telefon sau o tableta.

Daca o conectati cu un telefon, camera poate tag-ui cu locatia si ora cand a fost facuta poza respectiva inainte de a fi transferata prin Samsung Photo Beam. Desigur, daca conectati camera cu un telefon sau o tableta, aceastea pot fi folosite pe post de telecomanda si viewfinder.

Corpul camerei are o greutate de 550g si un blitz integrat. Vizorul electronic are un ecran OLED, iar ecranul de pe spate are o dimensiune de 3 inch si este de tip Super AMOLED cu touchscreen. Samsung a daugat si ceva interesant pe aceasta camera, in partea de sus se regaseste un ecran care arata viteza obturatorului, sensibilitatea ISO, balansul de alb si deschiderea diafragmei, o caracteristica ce se regaseste in mod normal pe aparatele DSLR, nicidecum pe un mirrorless.

Pretul lui NX1 este de 1499$, si putem spune ca este un competitor bun impotriva lui Panasonic GH4, de exemplu.

F64.ro

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button